Kukoricás lepényke recept
Beküldő: rena4 Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Miután kihevertük a sütés okozta hősokkot, a fogyasztása jéghideg sörrel javasolt!
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók
- 5 cső főtt kukorica
- 1 fej közepes méretű hagyma
- 3 dl tej
- 2 db tojás
- 2 tk só
- 0.5 tk bors
- 20 dkg liszt
- olaj a sütéshez
Elkészítés
A csövekről levagdossuk a kukoricát, megpucoljuk a hagymát és nagyobb darabokra vágjuk. Az egészet egy nagyobb tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tejet, az egész tojásokat, a sót és a borsot. Botmixerrel pürésítjük. Ezt követően belekeverjük a lisztet. Ha esetleg túl hígnak tűnik, adjunk még hozzá egy keveset. Kanállal forró olajba szaggatjuk és mindkét oldalát megsütjük.
Kukoricás lepényke
Miután kihevertük a sütés okozta hősokkot, a fogyasztása jéghideg sörrel javasolt!