Kukoricás lepényke recept

Kukoricás lepényke
5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
rena4

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1056

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Miután kihevertük a sütés okozta hősokkot, a fogyasztása jéghideg sörrel javasolt!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 5 cső főtt kukorica
  • 1 fej közepes méretű hagyma
  • 3 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 tk só
  • 0.5 tk bors
  • 20 dkg liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

A csövekről levagdossuk a kukoricát, megpucoljuk a hagymát és nagyobb darabokra vágjuk. Az egészet egy nagyobb tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tejet, az egész tojásokat, a sót és a borsot. Botmixerrel pürésítjük. Ezt követően belekeverjük a lisztet. Ha esetleg túl hígnak tűnik, adjunk még hozzá egy keveset. Kanállal forró olajba szaggatjuk és mindkét oldalát megsütjük.


Kukoricás lepényke

Kukoricás lepényke

Miután kihevertük a sütés okozta hősokkot, a fogyasztása jéghideg sörrel javasolt!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés