Különleges rántott gomba-bomba recept

1 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
szisza

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1492

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szeretek kisérletezni, és ez a recept is egy ilyen kisérlet eredményeként született családom megelégedésére. Tulajdonképpen a mi is van itthon alapján egy ünnepi vacsora után megmaradt libamáj felhasználására született meg, s azóta egy-egy különleges alkalomra elkészítem.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 8 db nagy fej gomba
  • 8 szelet baconszalonna
  • 2 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa

A töltelékhez:

  • 1 evőkanál olaj vagy vaj
  • 1 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db kis fej hagyma
  • 20 dkg hízott libamáj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 16 szem magozott aszalt szilva
  • 8 szelet baconszalonna
  • tejben kissé megáztatott zsemle
  • só, bors izlés szerint
  • apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

Töltelék:A szokásos módon az áztatott zsemlével összekeverjük a világosra megpárolt vöröshagymát, foghagymát és a többi hozzávalót. A libamájat elkaparjuk vagy villával finomra törjük és azt is a masszához keverjük.

A gombákat a szokásos módon előkészítjük, mintha rántott gombát készítenénk. Mindegyik gombába belehelyezünk 1-1 szem aszalt szilvát, majd az elkészített töltelékkel alaposan megpúpozzuk. Egy-egy gombát egymásra borítunk, majd a baconszalonnával körbetekerjük (esetleg fogpiszkálóval rögzítjük a szalonnát a gombafejeken).

Ezután a szokásos módon panírozzuk a "gombalabdákat" és forró olajban kirántjuk. Én rizzsel, és curryvel ízesített almakompóttal tálalom, de igen finom csípős áfonyalekvárral is.


Különleges rántott gomba-bomba recepthez kapcsolódó receptek

A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

Különleges rántott gomba-bomba

Szeretek kisérletezni, és ez a recept is egy ilyen kisérlet eredményeként született családom megelégedésére. Tulajdonképpen a mi is van itthon alapján egy ünnepi vacsora…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés