Kurkumás rizs recept

Kurkumás rizs
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
3324

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A rizs és az ízesítők színpompás keveréke remek körítésbármilyen curryvel készült ételhez.
4 személyre

  • 225 g basmati rizs
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 0.5 kávéskanál fekete mustármag
  • 1 db szárított piros húsú chilipaprika, kimagozva és apróra vágva
  • 0.5 kávéskanál kurkuma
  • 1 db zöldcitrom lereszelt héja
  • 1 evőkanál apróra vágott friss koriander

Elkészítés

Mossuk meg jól a rizst, tegyük egy edénybe, öntsünk rá hideg vizet és hagyjuk ázni 30 percig. Csepegtessük le, és hagyjuk a szűrőben.

Forraljunk egy kannában vizet. Egy nagy fazékban, közepes lángon, forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a mustármagot, és mihelyt pattogni kezd, adjuk hozzá a chilipaprikát, és hagyjuk megfeketedni.

Tegyük bele a rizst és a kurkumát, mérsékeljük a lángot, és keverve süssük 2-3 percig.

Szórjuk bele a zöldcitromhéjat, a koriandert, és sózzuk ízlés szerint, majd öntsünk hozzá 475 ml forrásban lévő vizet. Főzzük meg, és hagyjuk pihenni a piláf receptjénél leírtak 5. pontja szerint.

Enyhén lazítsuk fel a rizst villával, és tálaljuk.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 1054 kJ (251 kcal), Szénhidrát 45 g, Fehérje 4 g, Zsír 6 g (ebből telített zsír 1 g)


Kurkumás rizs

Kurkumás rizs

A rizs és az ízesítők színpompás keveréke remek körítésbármilyen curryvel készült ételhez.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés