Kürtőskalács recept

Kürtőskalács
3 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
2802

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Családom segítségével sikerült ilyen szép kürtőskalácsot készíteni, és isteni lett, hamar elfogyott.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 70 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 8 dkg vaj
  • csipetnyi só

A szóráshoz:

  • 8 evőkanál cukor ledarált dióval elkeverve

Elkészítés

Az élesztőt 1 deci langyos tejbe morzsoljuk, és egy kevés cukrot beleszórva felfuttatjuk. Utána a többi cukorral a liszttel, a tojásokkal meg a tojássárgájával, csipetnyi sóval, a maradék langyos tejet apránként hozzáadva 5-6 percig intenziven dagasztjuk. Akkor jó, ha elválik az edény falától, az olvasztott vajat ekkor csorgatjuk bele. Langyos helyen letakarva 50 percen át kelesztjük.

Utána meglisztezett deszkán kisujjnyi vastagságú téglalapot nyújtunk és kb. 3 centi széles szalagokra vágjuk. A kalácsot egy vastag hengerre tekerjük, amely be van burkolva aulófiával. A tésztacsikokat egyenként a csigavonalban kis takarással a formára tekerjük. Vizes ecsettel megkenjük, majd kristálycukorba hempergetjük. Az sem baj, ha ezzel kicsit elnyomjuk a vonalakat.

Közepes lángon 20-30 percig sütjük. Félidőben egyszer-egyszer megforditjuk, és olvasztott vajjal megkenjük. Amikor elkészült függőlegesen tartva lecsúsztatjuk róla a tésztát.


Kürtőskalács recepthez kapcsolódó receptek

Kürtőskalács

Kürtőskalács

Családom segítségével sikerült ilyen szép kürtőskalácsot készíteni, és isteni lett, hamar elfogyott.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés