Kürtőskalács recept

Kürtőskalács
4 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
mimike

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
4982

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kívül ropogós, belül foszlós kürtőskalács recept!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 dkg só
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 0.5 liter tej
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés

Az élesztőt pici cukorral langyos tejben felfuttatjuk, a vajat megolvasztjuk. A lisztet és a többi hozzávalót a tej kivételével tálba tesszük. Hozzáöntjük az élesztőt, a tejet és jól kidolgozzuk a tésztát. Kb. 45 percig langyos helyen pihentetjük.

Ha megkelt csíkokat formázunk belőle (vagy kinyújtjuk és felcsíkozzuk, vagy ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle), feltekerjük a leolajozott sütőfára, meghengergetjük a deszkán, lekenjük vékonyan olajjal és cukorba forgatjuk. A grillen forgatva aranybarnára sütjük.

Tipp: az ujjnyi vastagra sodort változat jobban beválik. Csak annyit nyújtsunk ki, amennyit rögtön fel tudunk tekerni.


Kürtőskalács recepthez kapcsolódó receptek

Kürtőskalács

Kürtőskalács

Kívül ropogós, belül foszlós kürtőskalács recept!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Kürtőskalács recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. augusztus 24.
Nagyon szépen sikerült,most megenném olyan inycsiklandozó!
thumb
marcello - 2011. február 02.
A kép alapján nagyon ínycsiklandó a kűrtőskalács, látszik, hogy szépen megkelt a tésztája, de finom ropogós kívülről. Nyammm :)