Kushidango (japán gombóc) recept

Kushidango (japán gombóc)

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
4047

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Bárkit megpuhítanak - lágy japán gombóckák

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg rizsliszt
  • 2 dl meleg víz
  • bambusznyársak

A szószhoz:

  • 1 evőkanál víz
  • 10 dkg cukor
  • 2.5 evőkanál szójaszósz
  • 1.5 evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítés

A rizslisztet összekeverjük a meleg vízzel, majd alaposan átgyúrjuk. Ha már tésztaállagú, kézzel gombócokat formázunk belőle, és egy szűrőben forró víz felett kb. 10 percig gőzöljük, majd félretesszük hűlni. Amikor annyira kihűltek, hogy kézbe tudjuk őket venni, hármasával- négyesével a nyársakra húzzuk őket.

A szószhoz a vizet közepes lángon összeforraljuk a cukorral és a szójaszósszal. Közben a keményítőt összekeverjük egy kevés vízzel, majd hozzáadjuk a forrásban lévő szószhoz, és gyorsan elkeverjük. Tálaláskor a szószt a gombócokra öntjük.


Kushidango (japán gombóc)

Kushidango (japán gombóc)

Bárkit megpuhítanak - lágy japán gombóckák

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés