Kuszkusszal és fetával töltött paprika recept

Kuszkusszal és fetával töltött paprika

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1099

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hús nélkül gazdagon - finomságokkal töltve

2 személyre

  • 1.5 dl zöldség- vagy csirkealaplé
  • 15 dkg kuszkusz
  • 4 db vegyes kaliforniai paprika
  • 2 kiskanál olívaolaj + a kuszkuszhoz
  • 8 dkg vöröshagyma
  • 17 dkg cukkini
  • 0.5 kiskanál köménymag
  • 0.5 kiskanál szárított oregánó
  • 0.5 kiskanál só
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 40 dkg konzerv-csicseriborsó
  • 10 dkg feta sajt

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. Egy kisebb edénybe kevés olajat öntünk, és hozzáadjuk az alaplét. Felforraljuk, beleöntjük a kuszkuszt, majd levesszük a tűzről, és lefedve félretesszük.

Egy másik, nagyobb edényben vizet forralunk. A paprikát kimagozzuk, 5 percre a forrásban lévő vízbe tesszük, majd lecsöpögtetve megszárítjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a felaprított hagymát, a hosszában felnegyedelt, majd vékony szeletekre vágott cukkinit, a köménymagot, az oregánót és a sót. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak (kb. 5 perc).

Levesszük a tűzről és belekeverjük a kettévágott paradicsomokat és a csicseriborsót. A zöldségekhez keverjük a kuszkuszt, majd az összemorzsolt feta sajtot.

A paprikákat megtöltjük a kuszkuszos keverékkel, a nyitott felükkel felfelé belehelyezzük őket egy tepsibe, majd a tepsit 15 percre a sütőbe tesszük. A töltött paprikákat melegen tálaljuk.


Kuszkusszal és fetával töltött paprika

Kuszkusszal és fetával töltött paprika

Hús nélkül gazdagon - finomságokkal töltve

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés