Lajcsi szelet recept

Lajcsi szelet
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1542

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Lakodalmak gyakori kedvelt sütije. Most én is elkészítettem.

4 személyre

  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 40 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag puncs pudingpor
  • 7 dl tej (felezve)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1.5 dl rum
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés

A lisztbe keverjük el a szódabikarbónát. A vajat a mézzel gőz felett megolvasztjuk. Levesszük a tűzről és kissé hűlni hagyjuk.Ezután keverjük a liszthez. A dagasztógép táljába teszünk minden hozzávalót. Nem túl kemény, de sima tésztát gyúrunk. A tésztát háromfelé osztjuk és darabonként kb. 30 x 20 cm-es lapot nyújtunk belőle. 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.

A krém elkészítése:

Az egyenként 3,5 deci tejben felfőzzük a pudingporokat kevés cukorral. Ha kész, akkor a vaníliásba a vaníliás cukrot, a rózsaszínbe pedig a rumot tesszük. Megvárjuk, míg a pudingok kihűlnek. A margarint a porcukorral kikeverjük és kettéválasztjuk, és a kétfajta pudinghoz keverjük. Először a vaníliás pudinggal kenjük meg az első lapot, a következőt a rózsaszín pudinggal, és ráhelyezzük a 3. lapot. Legalább 1 napig állnia kell, hogy megpuhuljon. A tetejét csokimázzal vonjuk be.


Lajcsi szelet recepthez kapcsolódó receptek

Lajcsi szelet

Lajcsi szelet

Lakodalmak gyakori kedvelt sütije. Most én is elkészítettem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés