Laksa currys garnélával recept

Laksa currys garnélával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
59

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A laksa az egyik legnépszerűbb leves a Távol-keleten, a maláj, a szingapúri, a kínai és az indonéz konyha mind ismeri, de saját ízlésére alakította.

4 személyre

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db piros chili finomra vágva
  • 2.5 evőkanál thai currypaszta
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 400 ml konzerv zsírszegény kókusztej
  • 2 teáskanál halszósz
  • 100 gr rizstészta
  • 2 db zöld citrom (1 leve, 1 félbevágva)
  • 150 gr óriásgarnéla tisztított, és előfőzött
  • 0.5 csokor korianderzöld durvára vágva

Elkészítés

Forrósítsuk fel az olajat közepes lábasban és tegyük bele a chilit.

Pirítsuk 1 percig, majd adjuk hozzá a currypasztát, és pirítsuk még 1 percig. Oldjuk fel a leveskockát 7 dl forró vízben, majd öntsük a lábasba és keverjük össze.

Tegyük hozzá a kókusztejet, és forraljuk fel. Ekkor mehet bele a halszósz, és egy kevés só. Tegyük hozzá a tésztát, főzzük 3-4 percig míg megpuhul. Ekkor facsarjuk bele az egyik zöldcitrom levét, tegyük bele a garnélát, és főzzük őket 2-3 perc alatt rózsaszínre, végül szórjunk bele egy kevés koriander zöldet. Tálkákba elosztva a maradék zöldcitrommal és korianderrel megszórva tálaljuk.


Laksa currys garnélával recepthez kapcsolódó receptek

Laksa currys garnélával

Laksa currys garnélával

A laksa az egyik legnépszerűbb leves a Távol-keleten, a maláj, a szingapúri, a kínai és az indonéz konyha mind ismeri, de saját ízlésére alakította.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés