Laktató burgonyapüré recept

Laktató burgonyapüré

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1823

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 szál újhagyma
  • 1 kis lilahagyma
  • 10 dkg húsos baconszalonna
  • 1 dl tej
  • 1 kiskanál apróra vágott kakukkfű
  • 75 dkg burgonya (lisztes fajta)
  • só, bors

Elkészítés

Hámozzuk és mossuk meg a burgonyát, majd vágjuk kis darabokra. Forrásban lévő sós vízben kb. 20 perc alatt főzzük puhára. Öntsük le róla a vizet és hagyjuk kigőzölögni.

Közben tisztítsuk meg az újhagymát, mossuk meg, és vágjuk kis darabokra. Tisztítsuk meg és karikázzuk fel a lilahagymát. A szalonnát vágjuk apró kockákra.

Melegítsük a tejet és a vajat egy kis lábosban addig, amíg a vaj fel nem olvad. Öntsük a burgonyára, és krumplitörővel pürésítsük, de ne túl finomra. Ízesítsük sóval és borssal. Keverjük hozzá az újhagymát. Tartsuk melegen.

Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a lilahagymát és a szalonnát, és pirítsuk az előbbit aranysárgára, az utóbbit ropogósra. Keverjük hozzá a kakukkfüvet, és halmozzuk a burgonyapürére.

Tipp:

Gyakorlati tanács: A burgonyapüré laza és könnyű lesz, ha burgonyatörővel pürésítjük. Ha mixert használunk, könnyen sűrűvé és ragacsossá válhat.

A recept tápértéke:

Adagonként: 290 kcal (1209 kJ), 10 g fehérje, 14 g zsír, 30 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés