Lángos recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Kétkezi munka - megvan a jutalma! Ez az igazi lángos.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 3 dkg élesztő
- 2 dl langyos tej
- 1 csipet cukor
- 50 dkg liszt
- 1 csipet só
- 2 evőkanál olaj + a sütéshez
- langyos víz
A baconös-hagymás öntethez:
- 3 szelet pirított bacon
- 2 db újhagyma
- 0.75 kiskanál só
- 0.5 kiskanál bors
- 3 dl tejföl
A csípős öntethez:
- 1 db piros kaliforniai paprika,
- 1 db csilipaprika,
- 3 dl tejföl
Elkészítés
Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez
hozzákeverjük a sót, majd a közepén kialakított
mélyedésbe öntjük az élesztős és a sima tejet, egy kevés vizet és az olajat. A tésztát addig dagasztjuk, míg közepesen lágy nem lesz (ha túl száraz, tehetünk még hozzá egy kevés vizet), majd letakarjuk, és melegebb helyen fél órán át kelesztjük.
Ezután kisebb gombócokat szaggatunk belőle, és finoman
beolajozott tepsibe tesszük. Még legalább fél órán át kelesztjük, majd kézzel lángos formára nyújtjuk, és bő olajban aranysárgára sütjük.
Az öntetek hozzávalóit felaprítjuk, alaposan összekeverjük, és ízlés szerint a még meleg lángosokra kenjük.