Lángos házilag recept

Lángos házilag
0.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
1846

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A lángos strandoláskor elmaradhatatlan, de évközben is szívesen sütöm.

4 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 dl víz (vagy 2,5 dl)
  • 2 ek olaj
  • 1 tk cukor
  • reszelt sajt
  • tejföl

Elkészítés

A tejet és a vizet meglangyosítjuk. Egy pohárba beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük és addig várunk, míg felfut.

Egy tálba beletesszük a lisztet és a sót, majd összekeverjük. A közepébe egy mélyedést csinálunk és ebbe tesszük a 2 ek. olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Elkezdjük összekeverni és a vizet apránként adagoljuk, nehogy túl híg tésztát kapjunk. Amikor már közepesen lágy a tészta, akkor kelesztő tálba tesszüki és kb. félóra hosszat langyos helyen kelesztjük.

Ezután egy tálcát beolajozunk és olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából, majd kicsit távolabb tesszük egymástól. Konyharuhával letakarjuk, majd így kelesztjük tovább. Amikor már szép nagyra megnőttek a tészták (kb. 30 perc), akkor elkezdhetjük sütni.

Egy serpenyőbe bőségesen olajat öntünk, jól felmelegítjük, majd az olajos kézzel a jól széthúzott és megformált tésztát belehelyezzük. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Lecsepegtetjük és törlőpapírra kiszedjük, hogy a maradék olajat is felszívja.

Tálaláskor sózzuk, tejföllel megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Aki szereti, még fokhagymával is jól megkenheti.


Lángos házilag recepthez kapcsolódó receptek

Lángos házilag

Lángos házilag

A lángos strandoláskor elmaradhatatlan, de évközben is szívesen sütöm.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés