Lángoskenyér recept

Lángoskenyér
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2617

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a zabpehellyel készült, a lángosra emlékeztető kenyérféle nagyon finom melegen, a kedvenc befőttünkkel tálalva.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 225 g sütőporral kevert fehér liszt és még egy kevés a kilisztezéshez
  • 0.5 kávéskanál sütőpor
  • 0.25 kávéskanál só
  • 25 g zabpehely és 1 evőkanál a kenyér tetejére
  • 30 g vaj kockákra vágva
  • 125 ml sovány tej és 1/2 evőkanál a kenyér bekenéséhez

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (gázsütő: 7. fokozat), és lisztezzünk ki egy sütőlapot.

Szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót egy nagy tálba, és keverjük hozzá a zabpelyhet. Ujjhegyünkkel morzsoljuk a vajat a keverékbe, amíg a massza finomra darált kenyérmorzsához lesz hasonló.

Egy tompa élű késsel lassan keverjünk hozzá annyi tejet, hogy egy lágy, de nem ragadós tésztát kapjunk.

Borítsuk kissé belisztezett munkafelületre, és gyúrjuk enyhén, amíg sima, rugalmas tésztát kapunk. Nyújtsuk ki 14 cm átmérőjű kerek formára. Egy éles kis késsel osszuk a tetejét negyedekre, majd tegyük az előkészített sütőlapra.

Kenőtollal kenjük be egy kis tejjel, és szórjuk a maradék zabpelyhet a tetejére.

Süssük 15-21 percig, amíg jól megduzzad és aranybarna lesz. Tegyük át egy rácsra, hogy kissé kihűljön.

Tipp:

Tálaljuk melegen, egy kevés gyümölcsbefőttel, ízlés szerint.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 1231 kJ (293 kcal),
Szénhidrát 51 g,
Fehérje 7 g,
Zsír 8 g (ebből telített zsír 4 g)


Lángoskenyér recepthez kapcsolódó receptek

Lángoskenyér

Lángoskenyér

Ez a zabpehellyel készült, a lángosra emlékeztető kenyérféle nagyon finom melegen, a kedvenc befőttünkkel tálalva.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés