Lasagne bolognai módra recept

Lasagne bolognai módra
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
9353

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Aki nem szereti az olasz tésztákat, az valószínűleg utálja a fagyit is, valamint a németeknek szurkol egy olasz-német vébé -döntőn. Aki szereti, lesse el a fortélyokat, hiszen az olasz tészták elkészítése bár nagyon egyszerű, de egy-két ponton érdemes nagyon koncentrálni !

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg darált hús
  • 1 dl száraz fehérbor
  • só, bors
  • 25 dkg paradicsompüré
  • 1 adag lasagne tészta
  • 1 adag besamelmártás
  • 6.5 dkg reszelt parmezán
  • 2.5 dkg vaj+ a sütéshez

Elkészítés

Az olajat felhevítjük, beletesszük az apróra vágott répát és az apróra vágott hagymát, és alacsony lángon, néha megkeverve 5 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a húst, és barnára pirítjuk. Meglocsoljuk a borral, és addig főzzük, míg a bor el nem párolog. Megsózzuk, hozzáöntjük a paradicsompürét, és 30 percig alacsony lángon forraljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, és kivajazunk egy hőálló edényt.

A tésztát kiterítjük, 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk, és több adagban, lobogó sós vízben pár percig főzzük. Ezután lecsepegtetjük és szárazra töröljük.

A tésztalapokat, a húsos mártást és a besamelmártást a hőálló edényben egymásra rétegezzük, a tetejét megszórjuk parmezánnal és vajdarabokkal, majd 30 perc alatt aranybarnára sütjük.


Lasagne bolognai módra recepthez kapcsolódó receptek

Lasagne bolognai módra

Lasagne bolognai módra

Aki nem szereti az olasz tésztákat, az valószínűleg utálja a fagyit is, valamint a németeknek szurkol egy olasz-német vébé -döntőn. Aki szereti, lesse el a fortélyokat, hiszen az olasz tészták elkészítése bár nagyon egyszerű, de egy-két…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés