Laskagomba pörkölt recept recept

Laskagomba pörkölt recept
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
303

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A laskagombát mint alapanyagot nagyon sokat használom a konyhában. A hétköznapok kedvencei közé tartozik a pörkölt, amit nagyon egyszerű elkészíteni belőle. Itt most azoknak szól a recept, akik nem szeretik tejföllel.

4 személyre

  • 50 dkg laskagomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 evőkanál sült paprikakrém
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • só, őrölt fekete bors
  • kevés friss kakukkfű
  • kevés friss majoranna
  • étolaj
  • petrezselyem vágott
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés

A gombának levágjuk a keményebb tönk részét, alaposan megmossuk, és vastagabb csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját, és felkockázzuk.

A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a paprikakrémet és a paradicsomot, és 1 percig pároljuk. Felöntjük a fehérborral. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk,paprikázzuk, a fűszerekkel megszórjuk. 20-25 percig pároljuk, ha szükséges, kevés vizet önthetünk rá. Az elkészülés előtt megszórjuk kevés liszttel,és besűrűsödésig kevergetjük.Petrezselyemmel megszórjuk, és galuskával, vagy tésztával tálaljuk.


Laskagomba pörkölt recept recepthez kapcsolódó receptek

Laskagomba pörkölt recept

Laskagomba pörkölt recept

A laskagombát mint alapanyagot nagyon sokat használom a konyhában. A hétköznapok kedvencei közé tartozik a pörkölt, amit nagyon egyszerű elkészíteni belőle. Itt most azoknak szól a recept, akik nem szeretik tejföllel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés