Latin-amerikai csirkebatyu recept

Latin-amerikai csirkebatyu

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1235

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A tortillák tölteléke magában foglalja a hagyományos guacamole minden ízét, de sokkal kevésbé zsíros.

4 személyre

  • 2 db bőr nélküli kicsontozott csirkemell, kb. 125 g/db
  • 150 g fagyasztott borsó
  • 1 db kis zöld húsú chilipaprika kimagozva és apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 3 evőkanál zsírszegény joghurt
  • 3 evőkanál apróra vágott friss koriander
  • 1 db zöldcitrom leve
  • 150 g konzerv vörös vesebab leöblítve és lecsurgatva
  • 100 g paradicsom kimagozva és feldarabolva
  • 2 db újhagyma összevágva
  • 4 db puha búzalisztből készült tortilla (mexikói lepény)
  • só, fekete bors

Elkészítés

Grillezzük a csirkemellet a legnagyobb fokozaton 6-8 percig, félidőben megfordítva. Tegyük félre, hogy lehűljön, majd vágjuk kockára.

Közben főzzük a borsót sós vízben 5 percig. Öblítsük át és csurgassuk le.

Tegyük a borsót robotgépbe, adjuk hozzá a chilit, a fokhagymát és a joghurtot, valamint a zöldcitromlé és a koriander egy részét, és az egészet pépesítsük. Keverjük bele a maradék koriandert és zöldcitromlét, azután sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Adjuk a püréhez a babot, a paradicsomot és az újhagymát, majd a keveréket osszuk szét a tortillán. Halmozzuk rá a csirkét, és göngyöljük össze. Minden batyut szorosan csomagoljunk be alufóliába.

A recept tápértéke:

Tápérték batyunként,
Energia 1327 kJ (316 kcal), Szénhidrát 45 g, Fehérje 30 g, Zsír 3 g (ebből telített zsír 1g)


Latin-amerikai csirkebatyu

Latin-amerikai csirkebatyu

A tortillák tölteléke magában foglalja a hagyományos guacamole minden ízét, de sokkal kevésbé zsíros.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés