Lazac lime-os csilisalátával recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Lazac recept csípős csilis salsával, hagymával - Vadlazac!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 60 dkg lazacfilé (4x15 dkg)
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
- 2 evőkanál citromlé
- só, frissen őrölt bors
- 6 gerezd fokhagyma (héjában)
- 30 dkg koktélparadicsom
- 2 evőkanál olívaolaj
- friss koriander és limegerezdek a tálaláshoz
A salsához:
- 1 db lila hagyma
- 1 db kisebb csilipaprika
- 2 kiskanál cukor
- 2 evőkanál lime-lé
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A halszeleteket beleforgatjuk a citromhéjba és a citromlébe, sózzuk, borsozzuk, majd bőrös oldalukkal felfelé egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
Elrendezzük közöttük a fokhagymát és a paradicsomot, meglocsoljuk az olívaolajjal, és kb. 15 percig sütjük, míg a lazac át nem sül, a paradicsom pedig meg nem puhul.
A salsához összekeverjük az apróra vágott hagymát és csilit a cukorral és a lime-lével, a lazacfilékre kanalazzuk, majd köréjük rendezzük a paradicsomot, és friss korianderrel és lime-gerezdekkel díszítve tálaljuk.
Lazac lime-os csilisalátával recepthez kapcsolódó receptek
Lazac lime-os csilisalátával
Lazac recept csípős csilis salsával, hagymával - Vadlazac!