Lazac lime-os csilisalátával recept

Lazac lime-os csilisalátával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1360

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Lazac recept csípős csilis salsával, hagymával - Vadlazac!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 60 dkg lazacfilé (4x15 dkg)
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál citromlé
  • só, frissen őrölt bors
  • 6 gerezd fokhagyma (héjában)
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • friss koriander és limegerezdek a tálaláshoz

A salsához:

  • 1 db lila hagyma
  • 1 db kisebb csilipaprika
  • 2 kiskanál cukor
  • 2 evőkanál lime-lé

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A halszeleteket beleforgatjuk a citromhéjba és a citromlébe, sózzuk, borsozzuk, majd bőrös oldalukkal felfelé egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.

Elrendezzük közöttük a fokhagymát és a paradicsomot, meglocsoljuk az olívaolajjal, és kb. 15 percig sütjük, míg a lazac át nem sül, a paradicsom pedig meg nem puhul.

A salsához összekeverjük az apróra vágott hagymát és csilit a cukorral és a lime-lével, a lazacfilékre kanalazzuk, majd köréjük rendezzük a paradicsomot, és friss korianderrel és lime-gerezdekkel díszítve tálaljuk.


Lazac lime-os csilisalátával recepthez kapcsolódó receptek

Lazac lime-os csilisalátával

Lazac lime-os csilisalátával

Lazac recept csípős csilis salsával, hagymával - Vadlazac!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés