Lazac steak recept

Lazac steak
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
molnarbela55

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
5995

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyen halat jó falat!

4 személyre

  • 500 g lazac filé,
  • 2 csomag saláta- mix zöldség keverék,
  • 2 ek olíva olaj,
  • 5 g só,
  • 1 csipet bors,
  • 100 g reszelt parmezán sajt,
  • 1 db tojás,
  • 50 ml olíva olaj,
  • 16 db fekete olívabogyó - magozott,
  • 8 db málnát tegyünk félre!
  • 1 csomag madársaláta,
  • Az öntethez:
  • 1 ek málnaecet,
  • 3 ek rosé bor,
  • 2 ek cukor,
  • 50 g málna,
  • 1 csipet só,
  • 1 csipet bors,
  • 1 ek olíva olaj,
  • A citromos öntet a halhoz:
  • 100g vaj,
  • 1 db citrom reszelt héja és leve,

Elkészítés

A halat sózzuk borsozzuk meg és tegyük félre minimum 15 percre.

A kedvenc salátakeverékünket egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk, sózzuk borsozzuk hagyjuk, hogy összeessenek és megpuhuljanak. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni. Egy szűrőben kézzel jól kinyomkodjuk, hogy ropogós legyen!

A zöldségeket a reszelt sajttal, a felvert tojással alaposan összeforgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanál segítségével halmokat képezünk, majd ezeket jól lelapítjuk. Ezután 200 C-os sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Az öntethez a rosét, a cukrot és a málnaecetet egy kis serpenyőben a fele térfogatra forraljuk. Kihűtjük, majd a málnát, a sót, a borsot hozzáadva leturmixoljuk. A salátát összeforgatjuk az öntettel.

A lazacokat enyhén kiolajozott nagyon forró vastag falú serpenyőben bőrével lefelé beletéve sütjük. 2-3 percig nem szabad mozgatni, hogy megfelelő kéreg keletkezzen rajta! Ezt a hal elszíneződése mutatja meg. A halakat megfordítjuk, és 2 percig sütjük.

A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a citromlevét és a reszelt héját ezt öntjük a halra.


Lazac steak recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés