Lazac tésztával

Lazac tésztával

A tésztát az egy baráti családtól kaptam. A tészták színezése nem mesterséges színező anyaggal van megoldva, hanem növényekből kivont festékkel (spenót, cékla, sárgarépa stb). Aki csak megkóstolta, mindenki dicsérte ezt a kreációt.

4 személyre

  • 1000 gr vadlazacfilé
  • 100 gr prágai sonka
  • 200 gr gombakonzerv
  • 500 gr tejszín
  • 475 gr tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db szár zeller
  • 2 evőkanál étolaj
  • durvára őrölt színes bors
  • 2 evőkanál étolaj
  • 400 gr Nonnezzaglia Ai 5 Sapori ( olasz tészta)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A filéket sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A hagymákat megtisztítjuk és apróra összevágjuk. A szár zellert alaposan megmossuk, ezután uborkagyalun vékonyra szeleteljük. A sonkaszeleteket felkockázzuk. A konzerv levét leöntjük. Egy serpenyőben 2 ek olajon megpároljuk a hagymákat, zellert, sonkát és gombát. Hozzáadjuk a tejfölt és tejszínt, ezt jól összeforraljuk, így egy sűrű szószt kapunk. A szószt leturmixoljuk. A hal mindkét oldalát meggrillezzük, kb. 5-5 percig. Közben bő sós, olajos vízben megfőzzük a tésztát, ezt is 4-5 percig. Ezután tálaljuk.