Lazacfilé recept

Lazacfilé
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
8227

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A vékonyra szeletelt lazacfilében egyáltalán nincs szálka. A halszelet különösen ízletes, ha faszénparázson, roston sütjük.

4 személyre

  • 4 szelet lazac egyenként kb. 20 dkg
  • 1 csomó vegyes fűszernövény vagy 1 csomó petrezselyem
  • 1 db tojás
  • 4 dkg liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
  • 2 evőkanál borecet
  • 3 db tojássárgája
  • 25 db folyami rák
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

Mossuk meg és itassuk szárazra a lazacfiléket. Dörzsöljük be őket sóval és borssal.

Üssük fel a tojást egy tányérban. Tegyük egy másik tányérba a lisztet. Forgassuk meg a halszeleteket először a tojásban, majd a lisztben. A felesleges lisztet óvatosan rázogassuk le.

Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben, és süssük barnára a szeletek mindkét oldalát. Mossuk meg a zöldfűszereket vagy a petrezselymet, és vágjuk apróra, szórjuk a halra. Rákmártás illik hozzá.

Ehhez készítsünk először hollandi mártást. Forralással sűrítsük be a kissé megborsozott borecetet. Keverjük össze a 3 tojássárgáját 3 dkg vajjal. Adjuk hozzá az ecetet és néhány csepp vizet. Addig keverjük, amíg sima mártást nem kapunk.

Zúzzuk apróra a 25 folyami rák páncélját, és a maradék vajjal pároljuk lassú tűzön kb. 10 percig. Törjük át a rákvajat sűrű szitán. Állandó keverés mellett, gőzölgő fazék fölött adjuk hozzá a hollandi mártáshoz. Uborkasaláta illik hozzá.

Tipp:

JÓ, HA TUDJUK
Tegyük hidegre a rákhúst. Estére majonézzel és különböző fűszerekkel ráksalátát készíthetünk belőle.

Nagymama tanácsa
A panírozott szeletekről azért kell igen alaposan lerázni a felesleges lisztet, mert különben a liszt leég a serpenyőben, és keserű ízt ad az ételnek.


Lazacfilé recepthez kapcsolódó receptek

Lazacfilé

Lazacfilé

A vékonyra szeletelt lazacfilében egyáltalán nincs szálka. A halszelet különösen ízletes, ha faszénparázson, roston sütjük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés