Lazacfilé sütve

Lazacfilé sütve

Egészséges halétel, ráadásul gyors az elkészítése. Nem csak ünnepekre ajánlom. Havonta egyszer együnk bármilyen halat.

3 személyre

  • 50 dkg lazacfilé
  • 1 db citrom
  • őrölt bors
  • kevés só
  • olaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A halszeleteket, egy citrom levével, kevés sóval, őrölt borssal bedörzsölöm, majd azt is a hűtőbe rakom.

Több órás pácolás után a halszeleteket jól leitatva, kevés olajon először a bőrös felével, majd a másik oldalán is 3-4 percig sütöm. Az olajba zúzott fokhagymát, és szeletelt mag nélküli csilit is teszek. A hal akkor sül meg, ha ujjunkkal megnyomva ruganyos az állaga. Papírtörlőre szedve, leitatom, és melegen tálalom.