Lazacos tortácska recept

Lazacos tortácska
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1772

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A lazacos töltelék a felfújtakat is megszégyenítően levegős és könnyű, mi több, teljesen zsír nélkül készül. Tálaljuk azonnal ezt a quiche-t, amint kisült, mert könnyen összeesnek.

6 személyre

  • 12 dkg liszt és egy kevés a nyújtáshoz
  • 1 csipet só
  • 6 dkg hideg vaj és egy kevés a formákhoz

A díszítéshez:

  • fodros endívialevelek
  • csíkokra vágott piros húsú paprika

A feltéthez:

  • 0.5 csokor kapor
  • 1.5 dl tej
  • 2.5 dkg étkezési keményítő
  • 20 dkg füstölt lazacfilé (egészben)
  • 0.5 csokor snidling
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál citromlé
  • szárazbab a vakonsütéshez
  • só, fekete bors

Elkészítés

A tésztához a lisztet a sóval egy tálba szitáljuk. A vajat feldaraboljuk, és a liszttel elmorzsoljuk. Hozzáadunk 2 evőkanál hideg vizet, és az egészet sima tésztává gyúrjuk. Cipót formálunk belőle, fóliába göngyöljük, és 30 percre hideg helyre tesszük.

A töltelékhez az étkezési keményítőt 2 evőkanál tejben elkeverjük. A maradék tejet egy lábasban felforraljuk. A forrásban lévő tejből egy keveset a keményítős tejhez öntünk, elkeverjük, majd az egészet a forrásban lévő tejhez adjuk, és állandó keverés mellett felfőzzük. A mártást közepes lángon 2 percig csendesen főni hagyjuk, majd levesszük a lángról.

A lazacfilét feldaraboljuk. Megmossuk a kaprot és a snidlinget, lerázzuk róluk a vizet. A kaprot összevágjuk, a snidlinget felaprítjuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A lazacot, a fűszernövényeket és a tojások sárgáját a mártáshoz keverjük. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük és félretesszük.

A sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütő 180 °C, gázsütő 3–4-es fokozat) előmelegítjük; a formák alját vékonyan kikenjük. A tésztát vékonyra nyújtjuk, feldaraboljuk, és kibéleljük vele a formákat.

A kis tortalapokat villával megszurkáljuk; sütőpapírral leborítjuk, és rájuk szórjuk a szárazbabot. 10 percig sütjük az előmelegített sütőben. Kivesszük, a sütőpapírt és a szárazbabot eltávolítjuk, és még 5 percig sütjük. Ezután hűlni hagyjuk, majd óvatosan kivesszük a formákból. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és rátesszük a tortácskákat.

A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a lazacos töltelékbe. A tortalapokat megtöltjük, és 15 percig sütjük. Salátalevelekkel és paprikacsíkokkal díszítve tálaljuk.

Spenótos-parmezános tortácska A tésztát és a mártást az alaprecept szerint elkészítjük; a tortácskákat elősütjük. Felengedünk 12,5 dkg mélyhűtött leveles spenótot, 2 percig fonnyasztjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Durvára vágjuk, és reszelt szerecsendióval ízesítjük. A lazac és a fűszernövények helyett a mártásba keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját 3 dkg frissen reszelt parmezán sajttal együtt, és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A keveréket a kis tortalapokra kenjük, és a 200 °C-ra (légkeveréses sütő 180 °C, gázsütő 3–4-es fokozat) előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.


Lazacos tortácska recepthez kapcsolódó receptek

Lazacos tortácska

Lazacos tortácska

A lazacos töltelék a felfújtakat is megszégyenítően levegős és könnyű, mi több, teljesen zsír nélkül készül. Tálaljuk azonnal ezt a quiche-t, amint kisült, mert könnyen összeesnek.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés