Lazacsteak paradicsomszószban recept

Lazacsteak paradicsomszószban
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
775

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 4 szelet lazacfilé
  • só, frissen őrölt bors
  • 3 evőkaná liszt
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 4 dl paradicsomszósz
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 kiskanál cukor
  • 2 evőkanál frissen aprított korianderzöld
  • citromgerezdek a tálaláshoz

A fűszerpasztához:

  • 1 evőkanál köménymag
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 kiskanál fűszerpaprika
  • 1.5 kiskanál őrölt római kömény
  • 0.25 kiskanál Cayenne-bors
  • 0.25 kiskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

A fűszerpasztához a köménymagot addig pirítjuk, míg illatozni nem kezd, majd amikor kihűlt, mozsárban vagy aprítógépben megőröljük.

A durvára vágott fokhagymát a köménymaggal és a többi hozzávalóval aprítógépben pasztává őröljük.

A lazacfiléket sózzuk, borsozzuk, enyhén megforgatjuk a lisztben, majd 2 evőkanálnyi olajban mindkét oldalukat 2 percig sütjük. Ezután félretesszük, a serpenyőt pedig kitöröljük.

A maradék olajat ugyanabban a serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a fűszerpasztát, 0,5 percig hevítjük, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, és felforraljuk.

Amikor forr, hozzáadjuk a citromlét és a cukrot, sózzuk, borsozzuk, majd a halat is beletesszük, és fedő alatt 8-10 percig főzzük.

A tűzről levéve néhány percig állni hagyjuk, majd tányérokra szedjük, megszórjuk korianderrel, és citromgerezdekkel tálaljuk.


Lazacsteak paradicsomszószban recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés