Lecsós csirkemáj recept

Lecsós csirkemáj
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2631

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A nyári időszakban nagy kedvenc nálunk a lecsós csirkemáj. Tarhonyával, esetleg főtt krumplival, és kovászos uborkával igencsak laktató ebéd.

2 személyre

  • 8 db csirkemáj
  • 10 dkg császárszalonna
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 6 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • őrölt bors
  • 1 mokkáskanál majoranna
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál Piros Arany (csípős)
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A paprikát és a paradicsomot ízlés szerint vágjuk fel. A császárszalonnát kockázzuk fel. A csirkemájat vágjuk fel nagyobb darabokra.

Egy serpenyőbe kanalazzuk bele az olajat, adjuk hozzá a felkockázott szalonnát, majd addig süssük, még szép színt kap. Ezután adjuk hozzá a vékonyra szeletelt vöröshagymát, majd addig pároljuk, még kissé összeesik. Ekkor adjuk hozzá a paprikát, majd pár perc után szórjuk meg a pirospaprikával, adjuk hozzá a csípős paprikakrémet (ez el is hagyható) sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majorannával, majd keverjük össze.

Ezután addig pároljuk, még a paprika kissé összeesik. Végül adjuk hozzá a feldarabolt csirkemájat, és a paradicsomot, majd félig lefedve a serpenyőt, pár perc alatt pároljuk puhára a májat. (közben többször rázogassuk meg, és ha szükséges öntsünk alá egy pici vizet, és ízesítsünk utána)

Közben készítsünk ízlés szerint köretet. Én tarhonyát készítettem, de illik hozzá pl. a rizs, a bulgur, esetleg a kuszkusz is.

Tálaláskor tegyük a köretet a tányérra, majd kanalazzuk rá a lecsós csirkemájat, és úgy kínáljuk.


Lecsós csirkemáj recepthez kapcsolódó receptek

Lecsós csirkemáj

Lecsós csirkemáj

A nyári időszakban nagy kedvenc nálunk a lecsós csirkemáj. Tarhonyával, esetleg főtt krumplival, és kovászos uborkával igencsak laktató ebéd.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés