Lecsós sertésszelet recept

Lecsós sertésszelet
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
153

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szerintem nem csak én vagyok úgy vele, de sokszor nagy fejtőrést okoz, hogy mit is főzzek ebédre. Most is azon agyaltam, hogy mit is készítsek a családomnak, mit ennének meg szívesen, mi került már régen az asztalunkra. Azért oda figyelek, hogy változatosan főzzek. Ugye ilyenkor nyáron a paprika, paradicsomnak van a szezonja, úgyhogy ilyesmibe gondolkodtam, mikor is eszembe jutott a lecsós sertésszelet ... hoppá meg is lett az ebéd ötlet. :) Mindenki szereti és már rég volt az "étlapunkon". Úgyhogy végül a választásom erre a nagyon finom, klasszikus ételre esett. Sokféleképpen lehet elkészíteni, de én most megosztom veletek én hogyan készítem el ... remélem elnyeri tetszéseteket. :)

4 személyre

  • 7 szelet karaj
  • 5 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • ételízesítő (ízlés szerint)
  • liszt
  • őrölt feketebors (ízlés szerint)
  • őrölt fűszerpaprika (ízlés szerint)
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés:

1. A karajt szeletekre felvágjuk, megmossuk és egy kicsit kiklopfoljuk, majd mindegyik oldalát, sózzuk, borsozzuk.

2. Lisztbe beleforgatjuk a hússzeleteket és kevés olajon mindkét oldalát elősütjük.

3. A kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk a megmaradt olajon, majd rátesszük a már feldarabolt paprikát és paradicsomot. Ételízesítővel és fűszerpaprikával ízesítjük.

4. Amikor már félig megpuhult a paprika és a paradicsom, akkor ráhelyezzük az elősütött hússzeleteket és felöntjük vízzel (annyira, hogy jól ellepje a hússzeleteket).

5. Alacsony hőfokon, fedő alatt addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

6. Tálalhatjuk rizzsel, tésztával, tarhonyával, galuskával, de akár kockára vágott burgonyával is.


Lecsós sertésszelet recepthez kapcsolódó receptek

Lecsós sertésszelet

Lecsós sertésszelet

Szerintem nem csak én vagyok úgy vele, de sokszor nagy fejtőrést okoz, hogy mit is főzzek ebédre. Most is azon agyaltam, hogy mit is készítsek a családomnak, mit ennének meg szívesen, mi került már régen az asztalunkra. Azért oda figyelek,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés