Lecsós sertésszelet

Lecsós sertésszelet

Szerintem nem csak én vagyok úgy vele, de sokszor nagy fejtőrést okoz, hogy mit is főzzek ebédre. Most is azon agyaltam, hogy mit is készítsek a családomnak, mit ennének meg szívesen, mi került már régen az asztalunkra. Azért oda figyelek, hogy változatosan főzzek. Ugye ilyenkor nyáron a paprika, paradicsomnak van a szezonja, úgyhogy ilyesmibe gondolkodtam, mikor is eszembe jutott a lecsós sertésszelet ... hoppá meg is lett az ebéd ötlet. :) Mindenki szereti és már rég volt az "étlapunkon". Úgyhogy végül a választásom erre a nagyon finom, klasszikus ételre esett. Sokféleképpen lehet elkészíteni, de én most megosztom veletek én hogyan készítem el ... remélem elnyeri tetszéseteket. :)

4 személyre

  • 7 szelet karaj
  • 5 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • ételízesítő (ízlés szerint)
  • liszt
  • őrölt feketebors (ízlés szerint)
  • őrölt fűszerpaprika (ízlés szerint)
  • étolaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Elkészítés:

1. A karajt szeletekre felvágjuk, megmossuk és egy kicsit kiklopfoljuk, majd mindegyik oldalát, sózzuk, borsozzuk.

2. Lisztbe beleforgatjuk a hússzeleteket és kevés olajon mindkét oldalát elősütjük.

3. A kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk a megmaradt olajon, majd rátesszük a már feldarabolt paprikát és paradicsomot. Ételízesítővel és fűszerpaprikával ízesítjük.

4. Amikor már félig megpuhult a paprika és a paradicsom, akkor ráhelyezzük az elősütött hússzeleteket és felöntjük vízzel (annyira, hogy jól ellepje a hússzeleteket).

5. Alacsony hőfokon, fedő alatt addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

6. Tálalhatjuk rizzsel, tésztával, tarhonyával, galuskával, de akár kockára vágott burgonyával is.