Lekváros kifli recept

Lekváros kifli

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
31

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Most ezt a klasszikus, nagyon finom lekvárral töltött kifliket sütöttem vacsorára. Nálunk nagy kedvenc. ;) Szerintem sosem megy ki a "divatból", és nincs is finomabb, mint a házilag készített friss, puha, illatos péksüteménynél. Én vegyes ízű sütésálló lekvárral töltöttem meg a kifliket, így sütés közben nem folyt ki a lekvár. Aki kedvet kapott az készítse el, egyáltalán nem bonyolult és hamar meg van ... kényeztessétek el vele magatokat és szeretteiteket! Másnapra is puhák maradnak a kis kiflik, nah persze, ha marad belőlük! ;)
6 személyre

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej (langyos)
  • 1,5 dl étolaj
  • 1 cs. instant élesztőpor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 3 ek. porcukor (púpozott)
  • 2 tojássárgája
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • sütésálló lekvár (bármilyen ízű)
  • Lekenéshez:
  • 1 db tojás
  • Szóráshoz:
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés:

1. A kimért liszt közepében az 1 dl langyos, cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzá adjuk az étolajat, a maradék tejet, a sütőport, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat és végül a csipet sót. Jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb. 40 percig pihentetjük.

2. Utána átgyúrjuk és 2 cipóra osztjuk. A cipókat külön-külön kör alakúra kinyújtjuk, és mindegyiket 16 cikkre felvágjuk. Az így kapott háromszögek szélesebb részére lekvárt teszünk és feltekerjük.

3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és mindegyiknek a tetejét lekenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük.

4. Ha megsült és kihűlt, utána megszórjuk a tetejét porcukorral.


Lekváros kifli

Lekváros kifli

Most ezt a klasszikus, nagyon finom lekvárral töltött kifliket sütöttem vacsorára. Nálunk nagy kedvenc. ;) Szerintem sosem megy ki a "divatból", és nincs is finomabb, mint a házilag készített friss, puha, illatos péksüteménynél. Én vegyes…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés