Lekváros kosárka recept

Lekváros kosárka
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
931

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezeket a cuki kosarakat ünnepekre is el lehet készíteni, én nálam már elfogyott, de rengeteg időt spórolunk, ha megsütjük előre, és dobozba tesszük a kamrába. Bármilyen lekvárral jó, de én csak a barackot használom, mert sokat főztem be. A kétéves lekvárokat használom el elsősorban.

6 személyre

  • 75 dkg finomliszt
  • 50 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 db citromból nyert citromhéj
  • 1 kávéskanál só
  • 1 evőkanál tejföl
  • 50 dkg sárgabaracklekvár (töltelékhez)
  • 3 dkg porcukor (szóráshoz)

Elkészítés

A tésztához valókat bedagasztjuk egy robotgéppel vagy kézzel, majd hűtőbe tesszük 1 napra.

Másnap felezzük meg a tésztát, és tegyük el egy másik sütihez a felét.

Nyújtsuk ki 3 mm vastagra a tésztát lisztezett deszkán, és közepes pogácsaszaggatóval szaggassunk ki 12 db korongot. Béleljük ki vele a (12 db-os) muffin formát, és töltsük meg lekvárral a tészták belsejét, de ne túlzottan tele.

A maradék tésztából, ami leesik, abból csillagokat szúrjunk ki, és tegyük a tetejükre, ahogy az a képen is látható.

200 fokon előmelegített sütőben 180 fokon sütjük, kb. 18-20 perc légkeverésesben (nekem ilyen sütőm van) szép aranysárgára, vagy 4-es gázsütő fokozaton a középső részbe helyezzük.

sütési hőfok: 180°C

sütési mód: hőlégkeveréses


Lekváros kosárka recepthez kapcsolódó receptek

Lekváros kosárka

Lekváros kosárka

Ezeket a cuki kosarakat ünnepekre is el lehet készíteni, én nálam már elfogyott, de rengeteg időt spórolunk, ha megsütjük előre, és dobozba tesszük a kamrába. Bármilyen lekvárral jó, de én csak a barackot használom, mert sokat főztem be.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés