Lekváros sütemény recept

Lekváros sütemény
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
1241

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Lekvárral, dióval és rummal töltött sütemény

6 személyre

  • 12.5 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • csipet só
  • 11.5 dkg hideg rama
  • olaj a formába
  • porcukor a tetejére

A sárgabarackos töltelékhez:

  • 16 dkg sárgabaracklekvár
  • 0.5 dl rum
  • 15 dkg liszt
  • 0.5 kiskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 6 dkg barna cukor
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 10 dkg pirított dió

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 ºC-ra. A lisztet, a cukrot és a sót robotgépben összekeverjük, hozzáadjuk a felkockázott Ramát, és az egészet épp csak morzsás állagúra dolgozzuk.

A tésztát belenyomkodjuk egy 20x20 cm-es kiolajozott sütőformába, és kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. (A sütőt ne kapcsoljuk ki!)

A sárgabaracklekvárt simára keverjük, hozzáadjuk a rumot, és addig forraljuk, míg a rum el nem párolog.

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval. A tojást összedolgozzuk a cukorral és a vaníliával, majd hozzászitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk a kihűlt lekvárt és a durvára vágott diót.

A keveréket a sült tészta tetejére kanalazzuk, majd kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, szeletekre vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.


Lekváros sütemény recepthez kapcsolódó receptek

Lekváros sütemény

Lekváros sütemény

Lekvárral, dióval és rummal töltött sütemény

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés