Lekváros sütemény recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Lekvárral, dióval és rummal töltött sütemény
- 12.5 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- csipet só
- 11.5 dkg hideg rama
- olaj a formába
- porcukor a tetejére
A sárgabarackos töltelékhez:
- 16 dkg sárgabaracklekvár
- 0.5 dl rum
- 15 dkg liszt
- 0.5 kiskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 6 dkg barna cukor
- 1 kiskanál vaníliakivonat
- 10 dkg pirított dió
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 175 ºC-ra. A lisztet, a cukrot és a sót robotgépben összekeverjük, hozzáadjuk a felkockázott Ramát, és az egészet épp csak morzsás állagúra dolgozzuk.
A tésztát belenyomkodjuk egy 20x20 cm-es kiolajozott sütőformába, és kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. (A sütőt ne kapcsoljuk ki!)
A sárgabaracklekvárt simára keverjük, hozzáadjuk a rumot, és addig forraljuk, míg a rum el nem párolog.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval. A tojást összedolgozzuk a cukorral és a vaníliával, majd hozzászitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk a kihűlt lekvárt és a durvára vágott diót.
A keveréket a sült tészta tetejére kanalazzuk, majd kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, szeletekre vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.