Lekvárral töltött fánk recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 110 perc
Megnézték: |
Belül is lekváros fánk!
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 2 kiskanál porélesztő
- 1.25 dl langyos tej
- 2 evőkanál cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 33.5 dkg liszt + a gyúráshoz
- 2 db tojás
- étolaj a sütéshez
- porcukor a tetejére
- 1 dl tejföl
- 1 dl sárgabaracklekvár
Elkészítés
Az élesztőt összekeverjük a tejjel, 1 evőkanál cukorral és 1½ evőkanál langyos vízzel, és 10 percig állni hagyjuk.
Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a tojást és a maradék cukrot, ragacsos tésztává dolgozzuk, majd belisztezett felületen simára gyúrjuk, és egy kiolajozott tálban, lefedve 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Ezután a tésztát belisztezett felületen simára dagasztjuk, majd 2 evőkanálnyi adagokban golyókat formázunk belőle, és sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatjuk. Lefedve további 30 percig kelesztjük.
Egy mélyebb lábosban, bő forró olajban (180 ºC) a fánkok mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük, és hagyjuk kissé kihűlni.
A tejfölt a sárgabaracklekvárral simára keverjük, majd habzsákba töltjük.
A fánkok oldalán kis lyukat fúrunk, majd a habzsákból a tölteléket a lyukon keresztül a fánkokba töltjük.
Tálalás előtt meghintjük porcukorral.