Lekvárral töltött fánk

Lekvárral töltött fánk

Belül is lekváros fánk!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 2 kiskanál porélesztő
  • 1.25 dl langyos tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 33.5 dkg liszt + a gyúráshoz
  • 2 db tojás
  • étolaj a sütéshez
  • porcukor a tetejére
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl sárgabaracklekvár
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az élesztőt összekeverjük a tejjel, 1 evőkanál cukorral és 1½ evőkanál langyos vízzel, és 10 percig állni hagyjuk.

Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a tojást és a maradék cukrot, ragacsos tésztává dolgozzuk, majd belisztezett felületen simára gyúrjuk, és egy kiolajozott tálban, lefedve 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.

Ezután a tésztát belisztezett felületen simára dagasztjuk, majd 2 evőkanálnyi adagokban golyókat formázunk belőle, és sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatjuk. Lefedve további 30 percig kelesztjük.

Egy mélyebb lábosban, bő forró olajban (180 ºC) a fánkok mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük, és hagyjuk kissé kihűlni.

A tejfölt a sárgabaracklekvárral simára keverjük, majd habzsákba töltjük.

A fánkok oldalán kis lyukat fúrunk, majd a habzsákból a tölteléket a lyukon keresztül a fánkokba töltjük.

Tálalás előtt meghintjük porcukorral.