Lencse galuskával recept

Lencse galuskával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1620

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez az étel ugyan nem túl mutatós, de a tősgyökeres svábok (szinte) biztosan ezt választják, ha szerepel a kínálatban.

4 személyre

  • 40 dkg lencse
  • 7 kis vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna
  • 25 dkg galuska
  • 4 dkg sertészsír
  • 1 evőkanál ecet ízlés szerint
  • 2 pár virsli
  • 4 szál petrezselyem
  • 4 dkg liszt
  • só, bors

Elkészítés

Előző este mossuk meg a lencsét, és áztassuk be bőséges mennyiségű vízbe. Hagyjuk éjszakára lefedve ázni. Másnap tisztítsuk meg a hagymát. Forrósítsuk fel a vajat, és kevergetve fonnyasszuk benne a hagymát üvegesre.

Szitán csöpögtessük le a lencsét. Forraljunk egy fazékban vizet, és tegyük bele a hagymát, a szalonnát és a lencsét.

Főzzük a lencsét fedő alatt puhára (kb. 1 óra). A főzés vége előtt 20 perccel forraljunk bőséges mennyiségű vizet sóval, tegyük bele a galuskát, és főzzük, amíg meg nem puhul.

Közben forrósítsuk fel a zsírt, adjuk hozzá a lisztet, és készítsünk barna rántást. Adjuk a lencséhez. Sózzuk, borsozzuk, és ízesítsük ecettel, ízlés szerint.

Szeleteljük fel a szalonnát, és a virslivel együtt tegyük a lencsére. Szűrjük le a galuskát, és tálaljuk a lencséhez. Mossuk meg a petrezselymet, itassuk le róla a vizet, vágjuk apróra és szórjuk a lencsére.

Tipp:

Nagymama tanácsa: A svábok a lencsébe mindig tesznek egy kis ecetet. Csak akkor tegyük bele, ha már megpuhult, mert különben a lencse kemény marad.


Lencse galuskával

Lencse galuskával

Ez az étel ugyan nem túl mutatós, de a tősgyökeres svábok (szinte) biztosan ezt választják, ha szerepel a kínálatban.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés