Lencsefőzelék recept

1 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
3993

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Újévkor különösen, de az év más napjain is éremes lencsefőzeléket fogyasztani.

6 személyre

  • 60 dkg lencse
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 dkg liszt
  • 1 db kis fej hagyma
  • 1 db citrom héja
  • babérlevél, só, paprika, ecet
  • 1 dl tejföl

Elkészítés

A megtisztított lencsét többször megmossuk, egy éjjelre hideg vízbe áztatjuk, majd ebben a vízben, sóval, citrom, héjjal főni tesszük.

Ha puhára főtt, hagymás, paprikás rántást készítünk, besűrítjük vele a főzeléket és még pár percig főzzük.

Ecettel, csipetnyi cukorral, esetleg babérlevéllel ízesítjük. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá.

Nagyon jól illik a lencséhez a reszelt torma.


Lencsefőzelék recepthez kapcsolódó receptek

A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

Lencsefőzelék

Újévkor különösen, de az év más napjain is éremes lencsefőzeléket fogyasztani.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés