Lencsefőzelék kolbásszal recept
Beküldő: MaMarika Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
A lencsefőzelék egészséges és finom is. Hozzon szerencsét a fogyasztása!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 25 dkg lencse
- 30 dkg debreceni
- 2 db babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.25 kiskanál őrölt bors
- só
- cukor
- 1 kiskanál fűszerpaprika
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál liszt
- kevés ecet
Elkészítés
A beáztatott lencsét feltesszük főni babérral, zúzott fokhagymával, sóval, borssal és kevés cukorral. A fűszerpaprikával, liszttel és tejföllel kevés vízben habarást készítünk, és amikor a lencse puhára főtt, belekeverjük. A kolbászokat hosszában kettévágjuk (én most debrecenit használtam), beletesszük a lencsefőzelékbe, és még pár percig együtt főzzük. Ízesítjük a mustárral, ecettel, ha szükséges, sózzuk és cukrozzuk is.
Friss kenyérrel tálaljuk.
Lencsefőzelék kolbásszal recepthez kapcsolódó receptek
Lencsefőzelék kolbásszal
A lencsefőzelék egészséges és finom is. Hozzon szerencsét a fogyasztása!