Lencsefőzelék kolbásszal recept

Lencsefőzelék kolbásszal
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
MaMarika

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
16137

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A lencsefőzelék egészséges és finom is. Hozzon szerencsét a fogyasztása!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg lencse
  • 30 dkg debreceni
  • 2 db babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.25 kiskanál őrölt bors
  • cukor
  • 1 kiskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • kevés ecet

Elkészítés

A beáztatott lencsét feltesszük főni babérral, zúzott fokhagymával, sóval, borssal és kevés cukorral. A fűszerpaprikával, liszttel és tejföllel kevés vízben habarást készítünk, és amikor a lencse puhára főtt, belekeverjük. A kolbászokat hosszában kettévágjuk (én most debrecenit használtam), beletesszük a lencsefőzelékbe, és még pár percig együtt főzzük. Ízesítjük a mustárral, ecettel, ha szükséges, sózzuk és cukrozzuk is.

Friss kenyérrel tálaljuk.


Lencsefőzelék kolbásszal recepthez kapcsolódó receptek

Lencsefőzelék kolbásszal

Lencsefőzelék kolbásszal

A lencsefőzelék egészséges és finom is. Hozzon szerencsét a fogyasztása!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés