Lencsefőzelék vörösboros gombás marhaszelettel recept

Lencsefőzelék vörösboros gombás marhaszelettel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Hobbychef

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1123

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A másik étel, amit Újév táján nem hagyhatunk ki, ha gazdagok akarunk lenni, de legalábbis nem akarunk egész évben üres pénztárcával magunk elé nézni, nos ez a lencse. Persze bármikor ehetjük ezt a finomságot.

2 személyre

  • 20 dkg lencse
  • 1 db kicsi vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 0.5 db citrom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tej
  • olívaolaj
  • 2 szelet marhahús
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chil
  • 1 db paradicsom
  • 4 fej csiperke gomba

Elkészítés

A lencsét beáztatom, a húst bepácolom, só, bors, pirospaprika, fokhagyma, olívaolaj, irány a hűtő.

Másnap a lencsét fűszerezem, teszek bele babérlevelet, s felteszem főni.

A húst egy serpenyőben olívaolajon mindkét oldalán megsütöm. Kiveszem, félreteszem.

Elkészítem a gombás ragút. Ráteszem a hússzeleteket, locsolok rá vörösbort, s puhára párolom.

A lencséhez öntök kevés tejet, szórok rá lisztet, felrottyantom.

Tálalok. A tányérra teszek egy szelet húst, rá ragút, mellé lencsét.


Lencsefőzelék vörösboros gombás marhaszelettel recepthez kapcsolódó receptek

Lencsefőzelék vörösboros gombás marhaszelettel

Lencsefőzelék vörösboros gombás marhaszelettel

A másik étel, amit Újév táján nem hagyhatunk ki, ha gazdagok akarunk lenni, de legalábbis nem akarunk egész évben üres pénztárcával magunk elé nézni, nos ez a lencse. Persze bármikor ehetjük ezt a finomságot.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés