A másik étel, amit Újév táján nem hagyhatunk ki, ha gazdagok akarunk lenni, de legalábbis nem akarunk egész évben üres pénztárcával magunk elé nézni, nos ez a lencse. Persze bármikor ehetjük ezt a finomságot.
A lencsét beáztatom, a húst bepácolom, só, bors, pirospaprika, fokhagyma, olívaolaj, irány a hűtő.
Másnap a lencsét fűszerezem, teszek bele babérlevelet, s felteszem főni.
A húst egy serpenyőben olívaolajon mindkét oldalán megsütöm. Kiveszem, félreteszem.
Elkészítem a gombás ragút. Ráteszem a hússzeleteket, locsolok rá vörösbort, s puhára párolom.
A lencséhez öntök kevés tejet, szórok rá lisztet, felrottyantom.
Tálalok. A tányérra teszek egy szelet húst, rá ragút, mellé lencsét.