Lencsekrémleves recept

Lencsekrémleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Jámborné Budai Mónika

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
5917

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy egyszerű és finom krémleves recept lencséből. 

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg lencse
  • 2 liter víz
  • 2 db fokhagyma lereszelve
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl tejföl
  • vágott petrezselyemzöld
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés

A lencsét megmossuk, majd a vízzel, fűszerekkel, babérlevéllel felrakjuk főni. Ha puhára főtt a lencsénk, levesszük a tűzről, és átturmixoljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a mustárt, tejszínt, tejfölt és jól elkeverjük. Visszatesszük a gázra és újra forraljuk. Tálaláskor finomra vágott petrezselyemzölddel díszítjük, és pirítós kenyérrel kínáljuk.


Lencsekrémleves recepthez kapcsolódó receptek

Lencsekrémleves

Lencsekrémleves

Egy egyszerű és finom krémleves recept lencséből. 

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés