Lencsekrémleves báránnyal recept

Lencsekrémleves báránnyal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1273

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Húsos-lencsés húsvéti krémleves recept

8 személyre

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg darált bárányhús
  • 3 db zellerszár
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg lencse
  • 1.2 liter marhahúsalaplé
  • 4 dl darabolt paradicsom (levével együtt)
  • 2 kiskanál őrölt római kömény
  • 4 evőkanál frissen aprított menta
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés

Az olajat közepes lángon felforrósítjuk, hozzáadjuk a bárányhúst, az apróra vágott szárzellert, fehérrépát, hagymát és fokhagymát, és 15 percig együtt pároljuk, míg a hús meg nem barnul, a zöldségek pedig meg nem puhulnak.

Hozzáadjuk az előzőleg beáztatott lencsét, 1 percig főzzük, majd felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a paradicsomot és a római köményt, és egyet forralunk rajta.

Fedő alatt, kis lángon gyöngyöztetve addig főzzük, míg a lencse meg nem puhul, majd a levesből félliternyit botmixerrel pürésítünk, és visszaöntjük a többihez. Hozzáadjuk a mentát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.


Lencsekrémleves báránnyal recepthez kapcsolódó receptek

Lencsekrémleves báránnyal

Lencsekrémleves báránnyal

Húsos-lencsés húsvéti krémleves recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés