Lencseleves recept

Lencseleves
1 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

85 perc

Megnézték:
4313

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Krémesebb, mint valaha - tojássárgája is gazdagítja!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 dkg vaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 db zellerszár
  • 35 dkg zöld lencse
  • 1 db velős csont
  • 1 l húsalaplé (a legjobb bárányból)
  • 1 kiskanál őrölt koriander
  • só, bors
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • tojássárgája
  • natúr joghurt a tálaláshoz

Elkészítés

4 dkg felforrósított vajon kb. 5 perc alatt megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a finomra vágott zellert. (Vigyázat, ne barnuljon meg!) Hozzáadjuk a lencsét, a velős csontot és az alaplét, felforraljuk, és lefedve 45-60 percig főzzük, amíg a lencse meg nem puhul.

Beleszórjuk a koriandert, sózzuk, borsozzuk, és további 5 percig főzzük. Ezután a csontot kivesszük, és a levest összeturmixoljuk.

A maradék vajat egy kis lábosban felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, és alacsony hőfokon 2-3 percig pirítjuk. Lassan hozzáöntjük a tejet, és azzal együtt is főzzük kb. 5 percig. Mikor besűrűsödött, belekeverjük a levesbe, és levesszük a tűzről.

A tojássárgáját felverjük, hozzáöntünk egy kis meleg levest, majd lassan a leveshez öntjük.

Ízlés szerint még fűszerezhetjük. Ezután visszatéve a tűzre addig melegítjük, míg majdnem forrni kezd. Akkor levesszük, egy tálba merjük, natúr joghurtot kanalazunk rá, majd tálaljuk. Ízlés szerint frissen őrölt bors is kerülhet rá.


Lencseleves recepthez kapcsolódó receptek

Lencseleves

Lencseleves

Krémesebb, mint valaha - tojássárgája is gazdagítja!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés