Lencseleves barna rizzsel recept

Lencseleves barna rizzsel
3 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2703

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szegény gazdagok! Folyton csak consommé fürjtojással...

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 liter csirkealaplé
  • 5 dl víz
  • 20 dkg barna rizs
  • 25 dkg lencse
  • 40 dkg hámozott konzervparadicsom
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál zellerszár
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 0.5 kiskanál szárított bazsalikom
  • 0.5 kiskanál szárított oregánó
  • 0.25 kiskanál szárított kakukkfű
  • 1 db babérlevél
  • só, bors
  • 3 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 2 evőkanál almaecet (vagy ízlés szerint)

Elkészítés

Az alapléhez hozzáöntjük a vizet, beletesszük a rizst és az előzőleg már beáztatott és lecsepegtetett lencsét, majd a levével együtt az apróra vágott paradicsomot.

Ezután hozzáadjuk a karikára vágott répát, a felaprított hagymát, az apróra vágott zellert, a

fokhagymát, a szárított fűszereket és a babérlevelet, és forralni kezdjük.

A levest időnként megkeverve fedő alatt addig főzzük, míg a lencse és a rizs meg nem puhul (kb. 40-45 perc). Sózzuk, borsozzuk, végül hozzáadjuk a petrezselymet és az ecetet, a babérlevelet pedig eltávolítjuk. (Ha túl sűrű, egy kevés alaplével vagy vízzel hígíthatjuk.)


Lencseleves barna rizzsel recepthez kapcsolódó receptek

Lencseleves barna rizzsel

Lencseleves barna rizzsel

Szegény gazdagok! Folyton csak consommé fürjtojással...

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés