Lencseleves recept

Lencseleves
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bisztrónyúl

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
5980

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kolbásszal és szalonnával megbolondítva!

4 személyre

  • 1 bögre lencse (érdemes előző este beáztatni)
  • 2 db sárgarépa nagyobb karikákra vágva
  • 2 db zellerszár szeletelve
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 db közepes vöröshagyma kockára vágva
  • 1 szál szárazkolbász felkarikázva
  • 1 szelet kolozsvári szalonna kockázva
  • 1 doboz paradicsom konzerv
  • 2 db babérlevél
  • 2 szál rozmaring

Elkészítés

Szalonnát, kolbászt zsírjára pirítom, ha ezzel megvagyok kiveszem őket. Helyükre megy a hagyma, fokhagyma, majd a zöldségek, rozmaring, babérlevél és a lencse. Én egy kicsit párolom, hozzáöntöm a paradicsom konzervet, majd felöntöm vízzel. Hagyom, hogy felforrjon, ízesítem sóval, kis lángon egy órát főzöm. Végül visszateszem a kolbászt, szalonnát. Kellemesen savanykás íze lesz. A másnapos gyomornak igazi ajándék!


Lencseleves recepthez kapcsolódó receptek

Lencseleves

Lencseleves

Kolbásszal és szalonnával megbolondítva!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés