Lencsesaláta kecskesajttal recept

Lencsesaláta kecskesajttal
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
805

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Lencse, amit nem kell áztatni! - Puy-i lencse

4 személyre

  • 20 dkg puy-i lencse
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 0.8 dl olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 15 dkg uborka
  • 3 db paradicsom
  • 1 db mogyoróhagyma
  • 0.5 db lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 2 evőkanál frissen aprított kapor
  • 20 dkg kecskesajt

Elkészítés

A lencsét sós vízben puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.

Az ecetet elkeverjük a mustárral, majd kis adagokban hozzáadjuk az olajat, és egyneművé dolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a lencsét, és hagyjuk kihűlni.

Ezután hozzákeverjük a kimagozott és apróra vágott uborkát és paradicsomot, majd a háromféle apróra vágott hagymát, a petrezselymet és a kaprot.

Szükség szerint még sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk kicsit összeérni. Tálaláskor a tetejére morzsoljuk a kecskesajtot.

Puy-i lencse

A puy-i lencsével nem foghatunk mellé, ez a lencsék kaviárja (más források szerint a szegények kaviárja). A francia Le Puy régió szülötte, eredetvédett, apró szemű, színe zöldes, íze földes – vulkanikus talajon termesztik. Szétfőzni szinte lehetetlen – 2-25 perc alatt elkészül, és előtte áztatni sem kell. Mindig kicsit kemény marad, ezért pürének nem, inkább salátának használható. Mire elkészül, pont ugyanúgy néz ki, mint egy közönséges lencse – bebarnul, de ez mindegyik fajtának szokása, még a narancssárga (vörös) lencsének is. Fehérje- és rosttartalma magas, tartalmaz A- és B1-vitamint, valamint folsavat és esszenciális aminosavakat. A spájzban sokáig eláll, bármikor bevethető húsok, halak mellé köretnek.


Lencsesaláta kecskesajttal recepthez kapcsolódó receptek

Lencsesaláta kecskesajttal

Lencsesaláta kecskesajttal

Lencse, amit nem kell áztatni! - Puy-i lencse

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés