Lencsesaláta virslivel recept

Lencsesaláta virslivel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

110 perc

Megnézték:
1705

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 60 dkg lencse
  • 1 db sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma (héjában)
  • 1 db babérlevél
  • 4 db kisebb kolbász
  • 4 db virsli (tetszőleges)
  • olívaolaj

Elkészítés

A lencsét felöntjük vízzel, és a négy részre vágott répával, a darabokra vágott hagymával, a fokhagymával és a babérlevéllel addig főzzük, míg a lencse meg nem puhul (kb. 1-1,5 óra).

A hozzáadott zöldségeket kivesszük a főzőléből és félretesszük, majd a lencsét is leszűrjük.

Ha kolbásszal (vagy virslivel) tálaljuk, a kolbászt olajon előtte megpirítjuk, majd félretesszük és melegen tartjuk.

A lencsét összekeverjük egy kis fehérborecettel és olívaolajjal, és sóval ízesítjük. Tálaláskor a kolbászt a lencse tetejére helyezzük, a főtt zöldségeket pedig külön tálon szervírozzuk.


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés