Lencsesaláta virslivel recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 110 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
- 60 dkg lencse
- 1 db sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma (héjában)
- 1 db babérlevél
- 4 db kisebb kolbász
- 4 db virsli (tetszőleges)
- olívaolaj
- só
Elkészítés
A lencsét felöntjük vízzel, és a négy részre vágott répával, a darabokra vágott hagymával, a fokhagymával és a babérlevéllel addig főzzük, míg a lencse meg nem puhul (kb. 1-1,5 óra).
A hozzáadott zöldségeket kivesszük a főzőléből és félretesszük, majd a lencsét is leszűrjük.
Ha kolbásszal (vagy virslivel) tálaljuk, a kolbászt olajon előtte megpirítjuk, majd félretesszük és melegen tartjuk.
A lencsét összekeverjük egy kis fehérborecettel és olívaolajjal, és sóval ízesítjük. Tálaláskor a kolbászt a lencse tetejére helyezzük, a főtt zöldségeket pedig külön tálon szervírozzuk.