Leopárd mandulás-matcha linzer recept

Leopárd mandulás-matcha linzer
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
237

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a kis tarkabarka linzer nagyon elnyerte a tetszésemet, de nem olyan egyszerű az elkészítése, mert munkaigényes. Az íze viszont kárpótol bennünket mindenért. Aki szereti a mandulát, az jól tudja mennyire jól kiérződik a linzerben, és mennyire tudja kényeztetni azt, aki megízleli. Én imádom a mandulát, és szeretem szedni is ha van mit.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók az alaptésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 24 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tejszín

A fehér tészta feléhez:

  • 5 dkg őrölt hántolt mandula
  • 1 kávéskanál mandula aroma

A barna tésztához:

  • 3 evőkanál kakaópor sötét kakaópor

A zöld tésztához:

  • 1 teáskanál matchapor

Elkészítés

A robotgép tálban a lisztet, sütőport, a sót, a cukrot keverjük össze, adjuk hozzá a tojásokat, a puha vajat, a tejszínt és gyúrjuk egyneművé a géppel. Osszuk a tésztát 3 részre úgy, hogy egy 20 dkg-osat tegyünk félre. A maradékból 3 gombócot mérjük ki pontosan.

A nagyobbik részébe dolgozzuk bele a darált mandulát, a másikhoz a kakaóport, a harmadikhoz a matcha teaport. A kisebbik világosba semmit.

Vágjuk a zöld tésztát 5 egyenlő darabra. Mindegyik darabkából sodorjunk kb. 25 centiméter hosszú rudat. Helyezzük a rudakat a táblára amin dolgozunk, vagy külön tálcára. Vágjuk a barna tésztát szintén 5 egyenlő darabra. Jobb ha pontosan kimérjük mérleggel. Mindegyikből nyújtsunk kb. 25 cm hosszú, 4-5 cm széles ovális alakzatot. Fektessük rájuk a zöld rudacskákat, és csavarjuk bele.

Vágjuk a világos tésztát is 5 egyenlő darabra. Nyújtsuk el ezeket is ugyanúgy, mint a sötétbarna tésztánkat, és csomagoljuk bele a már kész rudakat. Tehát a világos (sárga) 5 részünk tartalmaz, 5 sötétebb és 5 világosabb rudat.

Terítsünk le egy frissen tartó fóliát, és helyezzük a rudakat rá a következő sorrendben. Alulra 3 rudat, rá 2 rudat. Csomagoljuk bele a megmaradt, 20 dkg-os és egy kicsivel nagyobb kinyújtott világos tésztába, mint az 5 rudat. Óvatosan görgessük meg, amíg egy közel gömbölyű szalámi rudat nem kapunk, és tegyük a hűtőbe 1 órára.

Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. Egy sütőlemezt béleljünk ki szilikonnal. Vegyük ki a tésztarudat a mélyhűtőből, távolítsuk el róla a fóliát. Vágjuk fel kb. 1 cm széles szeletekre, rakjuk az előkészített sütőlemezre és süssük kb 10- 13 percig. Ha kihűlt tegyük jól záródó dobozba, akkor sokáig eláll, ha addig el nem fogy.


Leopárd mandulás-matcha linzer recepthez kapcsolódó receptek

Leopárd mandulás-matcha linzer

Leopárd mandulás-matcha linzer

Ez a kis tarkabarka linzer nagyon elnyerte a tetszésemet, de nem olyan egyszerű az elkészítése, mert munkaigényes. Az íze viszont kárpótol bennünket mindenért. Aki szereti a mandulát, az jól tudja mennyire jól kiérződik a linzerben, és mennyire…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés