Leveles szív

Leveles szív

A tésztából kiszúrt szíveket ízlés szerint megtölthetjük lekvárral, mogyorókrémmel, esetleg csokoládéval.

2 személyre

  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 evőkanák lekvár vagy mogyorókrém...
  • 1 db kisebb tojás a lekenéshez
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az előnyújtott leveles tésztát szúrjuk ki szív alakú formával, majd ízlés szerint tegyünk a közepére lekvárt, vagy mogyorókrémet.

Ezután helyezzünk rá egy másik tésztaszívet, és a szélét villával nyomkodjuk le, hogy sütés közben ne nyíljon szét.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük rá egymástól kicsit távolabb a megtöltött tésztát, majd kenjük le tojással.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőmérsékleten süssük kb. 20 perc alatt szép pirosra, ropogósra. (én légkeverésnél 170 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki egészen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk.