Leveles tésztában sült oldalas vajas paradicsomos burgonyával recept

Leveles tésztában sült oldalas vajas paradicsomos burgonyával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
robull

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
3727

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hazafelé jövet arra gondoltam, hogy finom oldalast rég ettem és mivel elvégeztem a szakács iskolát végre tervezhetek ételeket és kísérletezhetem az ízekkel. Milyen lenne ha a mai átlag ember pénztárcájával gondolkodnék és nem bélszínt meg kaviárt kostólnék, hanem új köntösbe helyeznék egy egyszerű magyaros ételt kicsit feltúrbózva.... Elkészítése egyszerű de várni kell a hús megsülésére....íme

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg oldalas
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olaj
  • 3 dl víz
  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 dl tejföl
  • 10 szem apróbb burgonya
  • 2 db nagyobb paradicsom
  • 1 csomag mozzarella sajt
  • 10 dkg vaj
  • só, bors
  • oreganó, rozmaring

Elkészítés

Az oldalast megmossuk és 3 részre vágjuk, belerakjuk a tepsinkbe és megszórjuk sóval, borssal, majd mellé rakjuk a fokhagymákat, ráöntjük az olajat és a vizet, letakarjuk alufóliával és kb. 200 fokon 1 órát sütjük, majd a fóliát levéve mindkét oldalát 10-10 percig.

Ha megsült kivesszük egy deszkára az oldalas darabjainkat és két kisebbet kiválasztunk. A leveles tésztát kibontjuk és a sütőpapírral együtt egy tepsibe helyezzük kitekerve. Erre helyezzük az oldalasainkat, majd becsomagoljuk, megkenjük a tetejét tejföllel és 180 fokon 30 percig sütjük (Ez tészta függő, olvassuk el a leírást mert ha füst van a konyhában égett szag kíséretében az nem jó).

Ha megsült a tészta, akkor egy deszkára kivesszük és pihentetjük 2-3 percet, majd nagyobb darabokra vágjuk, tetszés szerint.

Tálaljuk ízlésesen, majd locsoljuk meg a vajas burgonya levével. Jó étvágyat kívánok!


Leveles tésztában sült oldalas vajas paradicsomos burgonyával recepthez kapcsolódó receptek

Leveles tésztában sült oldalas vajas paradicsomos burgonyával

Leveles tésztában sült oldalas vajas paradicsomos burgonyával

Hazafelé jövet arra gondoltam, hogy finom oldalast rég ettem és mivel elvégeztem a szakács iskolát végre tervezhetek ételeket és kísérletezhetem az ízekkel. Milyen lenne ha a mai átlag ember pénztárcájával gondolkodnék és nem bélszínt…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Leveles tésztában sült oldalas vajas paradicsomos burgonyával recepthez

madocsa - 2010. június 15.
Jó cucc! Nekem kicsit sok volt a leveles tészta meg a krumpli együtt, ezért simán lecseréltem a krumplit "marcello" vinaigrette-s zöldfűszeres salátájára :-)