Leveles tésztás szűzpecsenye birsalmamártással recept

Leveles tésztás szűzpecsenye birsalmamártással
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3346

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A ropogósra sült leveles tésztához és a szaftos húshoz, nagyon jól illik a birsalmamártás.

2 személyre

  • 1 csomag 1 cs leveles tészta
  • 1 db 1 sertés szűzpecsenye
  • 15 dkg 10-15 dk sajt
  • őrölt fehérbors
  • dijoni mustár
  • olívaolaj

Birsalmamártás hozzávalói:

  • birsalma
  • fehérbor
  • cukor
  • vaníliáscukor
  • őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • vaníliás pudingpor
  • főzőtejszín
  • Hulala (v. habtejszín)

Elkészítés

A szűzpecsenyét ujjnyi vastagra felszeletelni, majd tenyérrel kicsit lenyomkodni. Ezután sózni, megszórni őrölt fehér borssal, majd ízlés szerint megkenni a mustárral. Kb. 20 percet állni hagyni, hogy az ízek jól átjárják.

Ezután egy serpenyőbe pici olívaolajat önteni, majd belehelyezni a hússzeleteket, és mindkét oldalukat 2-3 perc alatt elősütni.

Az előnyújtott leveles tésztából pogácsaszaggatóval nagyobb korongokat szaggatni, majd sütőpapírral kibélelt tepsire egymástól kicsit távolabb helyezni őket.

Ezután minden tészta közepére kis halom reszelt sajtot tenni, majd ráhelyezni egy elősütött húsérmét.

Végül a hús tetejére szintén reszelt sajtot szórni.

Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt szép pirosra sütni.

A birsalmát megpucolni, majd a magházat eltávolítani, és kisebb darabokra felvágni.

Egy edénybe tenni, majd felönteni annyi fehérborral, hogy jól ellepje. Ízlés szerint cukorral, és vaníliás cukorral ízesíteni, majd szegfűszeggel, és fahéjjal fűszerezni. Ezután puhára főzni.

Amikor már teljesen megpuhult a birs, botmixerrel pépesíteni.

A tejszínt simára keverni a vaníliás pudingporral, majd állandó keverés mellett a birsalmapéphez keverni. Pár percig kevergetve besűríteni, majd a tűzről levéve langyosra hűteni.

A Hulalát (v. tejszínt) kemény habbá verni, majd apránként, óvatosan, kézi habverővel a mártáshoz keverni.

Tálaláskor a leveles tésztás-szűzpecsenyés korongokat tányérra helyezni, majd mellékanalazni a habos birsalmamártást.

Természetesen a birsalmamártást ízlés szerint tejszínhab nélkül is kínálhatjuk a sülthöz.


Leveles tésztás szűzpecsenye birsalmamártással recepthez kapcsolódó receptek

Leveles tésztás szűzpecsenye birsalmamártással

Leveles tésztás szűzpecsenye birsalmamártással

A ropogósra sült leveles tésztához és a szaftos húshoz, nagyon jól illik a birsalmamártás.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés