Levendulás-kakukkfüves csirkemell

Levendulás-kakukkfüves csirkemell

A bőre alatt is vaj van, ennek a fűszeres-vajas csodának, amelyet nagyon könnyen elkészíthetünk, ha egy kicsit előre tervezünk.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 kiskanál levendula
  • 6 evőkanál vaj
  • 1 kiskanál kakukkfű
  • 0.25 kiskanál reszelt citromhéj
  • só, bors
  • 1 db csirkemell (bőrösen)
  • 1 kisebb citrom leve
  • 1 dl fehérbor
  • levendulavirág a díszítéshez
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A levendulát mozsárban összezúzzuk, majd elkeverjük a vajjal, a kakukkfűvel és a citromhéjjal, és sózzuk, borsozzuk. Szorosan műanyag fóliába tekerjük, és legalább egy napra hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és a bőr alatt a levendulás vajjal gazdagon bekenjük. Meglocsoljuk egy kis citromlével, sózzuk, borsozzuk, és sütőben aranybarnára sütjük (35-40 perc).

A húst kivesszük a sütőedényből és melegen tartjuk. A bort a sütőedénybe öntjük, lassú tűzön melegítve felkapargatjuk az aljára ragadt zsiradékot, majd a boros pecsenyelét egy kisebb edényben visszaforraljuk a háromnegyedére. Tálaláskor a húsra öntjük, és az ételt levendulaágakkal díszítjük.