Leveszöldség recept

Leveszöldség

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

110 perc

Megnézték:
3664

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ebből a télire eltett zöldségből bármikor készíthetünk gyors levesalapot.

4 személyre

  • 50 dkg sárgarépa
  • 50 dkg karalábé
  • 50 dkg zellerszár
  • 20 dkg petrezselyemgyökér
  • 1 teáskanál só
  • 1 nagy csokor sima levelű petrezselyem

Elkészítés

A répát és a karalábét meghámozzuk és megmossuk. A zellert megmossuk, és leszedjük a leveleit. A zöldséget 3 cm nagyságú darabokra vágjuk. A vizet a sóval együtt felforraljuk. Egymás után ebben blansírozzuk a zöldségeket, jéghideg vízben hirtelen lehűtjük, majd egy konyhai törlőruhán száradni hagyjuk.

A petrezselymet megmossuk, két csokorra osztjuk és összekötjük. Minden üveg aljára egy csokrot teszünk, és erre helyezzük rétegenként a zöldségeket.

Egy liter sós vizet forralunk, ráöntjük a zöldségre, hogy felül 1 cm magasságú perem maradjon. Az üvegeket lezárjuk, és 115 °C-on 1 órán keresztül gőzöljük.


Leveszöldség

Leveszöldség

Ebből a télire eltett zöldségből bármikor készíthetünk gyors levesalapot.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés