Libacomb vörös káposztával recept

Libacomb vörös káposztával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
4655

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A libacomb jól helyettesítheti az egészben sült libát. Egyszerűbb elkészíteni és kevésbé zsíros.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A vörös káposztához:

  • 1 fej vöröskáposzta (1 kg)
  • 4 dkg cukor
  • 1.5 dl vörösbor
  • 1 dl almalé
  • 0.5 dl vörösborecet
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 db savanykás alma
  • 6 dkg libazsír
  • 1 csomag vegyes fűszer

A húshoz:

  • 2 db libacomb (egyenkén kb. 50 dkg)
  • 4 dkg liszt
  • 3 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál libazsír vagy sertészsír
  • 1 kiskanál üröm
  • 1.25 dl húsleves
  • 1.5 dl sör
  • 3 dkg vaj
  • néhány szál petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés

Mossuk meg a vöröskáposztát, vágjuk vékony csíkokra, és tegyük egy tálba. Keverjük össze a cukrot, a vörösbort, az almalét és a vörösborecetet, és öntsük az egészet a vöröskáposztára. Tegyünk rá egy tányért, és nehezékkel nyomjuk le. Tartsuk egy éjszaka hideg helyen.

Másnap mossuk meg a libacombokat. Dörzsöljük be őket sóval és borssal, majd szórjuk meg egy kevés liszttel.

A hagymát tisztítsuk meg, és negyedeljük fel. Forrósítsuk fel zsírt egy nyeles lábosban, és közepes hőfokon süssük pirosra benne a combok mindkét oldalát. Adjuk hozzá a hagymát és azt is pirítsuk meg.

Adjuk az ürömöt és a húsleves felét a combokhoz. Forraljuk fel, majd a sütőben pároljuk a húst fedő alatt 1 óra hosszat (200 C). Vegyük le a fedőt, és locsoljuk meg a húst a pecsenyelével, majd 10 perc múlva öntsük rá a sört. Süssü 220 fokon kb. 30 perc alatt ropogósra.

Közben szűrjük le a vöröskáposztát, és fogjuk fel a levét. Tisztítsuk meg a hagymát, és karikázzuk fel. Az almát hámozzuk meg, öblítsük le, távolítsuk el a magházát, és a húsát szeleteljük fel. Forrósítsük fel libazsírt egy lábosban. Gyenge tűzön fonnyasszuk meg benne a hagymakarikákat és az almaszeleteket, adjuk hozzá a vöröskáposztát, és kevergetve forrósítsuk fel (2-3 perc).

Öntsük rá a félretett levet, és dobjuk bele a tüllzacskóba csomagolt vegyes fűszert. Gyakran megkevergetve, fedő alatt pároljuk puhára. Ha szükséges, öntsünk hozzá még egy kis vizet. Amikor elkészült, vegyük ki belőle a fűszeres zacskót. Ízesítsük a kápsztát sóval és borssal.

Gyúrjunk a maradék lisztből és vajból beurre manié-t. Szedjük le a zsírt a pecsenyeléről. A maradék levet öntsük a libacombokra, forraljuk fel, és sűrítsük be a beurre maniével. Mossuk me g a petrezselymet, itassuk le róla a vizet és aprítsuk fel.

Tegyük a combokat előmelegített tálra, öntsünk rá egy kis mártást, és szórjuk meg petrezselyemmel. Tálaljuk mellé a megmaradt mártást, a vöröskáposztát és sós vízben főtt burgonyát.


Libacomb vörös káposztával

Libacomb vörös káposztával

A libacomb jól helyettesítheti az egészben sült libát. Egyszerűbb elkészíteni és kevésbé zsíros.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés